Auto polijsten, hoe doe je dat?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je eraan denkt om je auto te polijsten. Het kan zo zijn dat de lak niet zo mooi was als eerst, misschien is de lak nu een stuk doffer of er zitten nu een heleboel krassen op je auto waaraan jij je stoort. Dat zijn goede redenen om voor auto polijsten te kiezen. Polijsten is natuurlijk niet gratis. Je kunt je auto laten polijsten door Legal Shine of je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen. Dan zal je diverse producten aan moeten schaffen. Maar daarbij willen wij wel aangeven dat er voor het polijsten van een auto enige kennis en techniek nodig is. 

Hoe bereidt je alles voor?

Om alles zo goed mogelijk voor te bereiden, zul je eerst precies moeten weten wat polijsten precies is. Polijsten is wrijven op een oppervlak met een polijstmiddel. Voordat je daarmee begint moet de auto schoon zijn, want anders wordt viezigheid met het polijstmiddel helemaal uitgesmeerd over de auto en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het reinigen doen we door middel van wassen, kleien en chemisch reinigen. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee. Doe het in kleine stapjes en binnen de kortste keren heb je het onder de knie. 

Wat heb je allemaal nodig?

De spullen die je nodig hebt voor het polijsten van je wagen is erg afhankelijk van de hoeveelheid vuil of krassen. Hieronder vindt je een heleboel benodigdheden wat je zorgt voor een goed startpunt.

Gebruik 2 emmers

De emmers gebruik je om je auto mee te wassen. Vul een van emmers met een sopje en de tweede emmer met alleen water om daarin je washandschoenen uit te spoelen. 

Washandschoenen

Het gebruik van washandschoenen heeft zo z’n voordelen. Het maakt beter schoon, houdt het water vast, tilt vuil op en je komt gemakkelijk bij alle hoekjes. Goede washandschoenen zijn van groot belang, want handschoenen van slechte kwaliteit kan voor extra krassen zorgen. 

Shampoo

Om het wassen makkelijker te maken raden wij speciale auto-shampoo aan. Het glijdt soepeler en maakt tevens ook beter schoon. 

Teer en lijm verwijderen

Heb je stickers op je auto gehad, dan is de kans op lijm en teerresten nog erg goed. Wat je dan nodig hebt is een teer-verwijderaar.

Klei

Klei is een uitstekend middel om ongewenste gedeelten van je lak en vervuiling te verwijderen. Dit kan gecombineerd worden met klei-middel. Dit zorgt nog eens voor een extra glans aan de huidige lak.

Droogdoeken

Een microfiber droogdoek, maakt het drogen gemakkelijk en snel zonder strepen te maken. Handdoeken, theedoeken of andere creatieve ideeën zijn hiervoor niet geschikt. 

Polijstmachines

Deze machines zorgen ervoor dat je gemakkelijk en snel te werk kunt gaan. Bent u een beginnend Polijster dan raden wij de Flex PE polijstmachine aan. Deze doen al het werk voor je, je hoeft alleen nog maar over over de auto te bewegen. 

Wax, sealant of coating toevoegen

Is het polijsten klaar, dan moet de lak weer opnieuw beschermd worden. Dat kan door middel van Wax, sealant of coating. Maar die keuze mag je natuurlijk geheel zelf maken. Veel succes met het polijsten.