De populairste auto modificaties

Er wordt in Nederland veel aan auto’s gesleuteld om ze nog mooier, sneller en spannender te maken. Het komt steeds minder vaak voor dat een auto compleet standaard blijft, er worden vaak aanpassingen gedaan aan het exterieur, interieur en op motorisch gebied. Welke aanpassingen zijn nou erg populair?

Exterieur van de auto

Er kan veel aan het exterieur van de auto gedaan worden om deze sportiever en mooier te maken. De buitenkant van de auto krijgt niet voor niets gemiddeld het meeste aandacht, je hebt hier ook veel mogelijkheden voor waardoor er voor iedereen altijd wel iets bijzit wat ze mooi vinden. Veel voorkomende aanpassingen zijn onder andere het kopen van nieuwe velgen en het laten wrappen van de auto, aanpassingen die zowel mooi zijn en die ook nog een functie hebben. De velgen zorgen voor minder trillingen en voor een betere warmteafvoer tijdens het remmen en de wrap zorgt ervoor dat de onderliggende laklaag beter beschermd is tegen deukjes en krassen. Wil je je Tesla ontchromen? Dat is in principe hetzelfde als een carwrap. Aangezien lag heel slecht hecht op chrome, wordt er meestal gekozen om deze te bedekken met een speciale folie. Andere populaire aanpassen aan het exterieur van een auto zijn nieuwe remschijven, remleidingen en het verlagen van de auto zelf. 

Het interieur

Aan het interieur valt natuurlijk ook veel te veranderen, van het inbouwen van sportstoelen tot een heel nieuw audiosysteem voor beter geluid. Er is in de laatste decennia wel wat veranderd op dit gebied, waar vroeger de kofferbak vol kwam te staan met een grote subwoofer voor overdreven veel bass, vinden mensen 1 of 2 extra speakers tegenwoordig meestal al voldoende. 

Motorische aanpassingen

Dit zijn aanpassingen die je niet kunt zien, maar als bestuurder zul je ze zeker wel vinden. Standaard worden motoren van autofabrikanten meestal redelijk mild geprogrammeerd, door middel van het aanpassen van de software kan er aan extra vermogen gewonnen worden. Ook bepaalde motorische functies zoals het start/stop systeem kunnen op deze manier aangepast worden.