Hoe vind je de occasion die bij je past?

Je zoekt een betrouwbare occasion tegen een goede prijs. Je wil graag een lage kilometerstand en wil zeker weten dat de technische staat onberispelijk is. Wellicht zoek je wel heel specifiek naar een auto met een grote kofferruimte en ruime zitplaatsen of naar een heel zuinige auto. Misschien wil je het wel allemaal. Het kan ook zo zijn dat je heel gericht naar een specifiek model zoekt. Je droomt al heel lang van het rijden in een bepaalde auto. Als je dan na een tijd zoeken het gewenste exemplaar vindt, dan is de verleiding vaak heel groot om andere belangrijke zaken, zoals de technische staat van de auto naast je neer te leggen. Om je te helpen bij het maken van een juiste keuze volgen hier wat tips.

Tips

1.Budget

Zoek binnen een bepaalde prijsklasse naar een auto. Het heeft geen zin om veel te dure auto’s te betrekken in je zoektocht.

2.Je doel

Zit je voornamelijk alleen in de auto of ga je de auto gebruiken als gezinsauto. Probeer voor jezelf vast te stellen waar je de auto voor gaat gebruiken.

3.Technische staat

Kijk naar de onderhoudshistorie van een auto en bepaal wat belangrijk voor je is. Heeft er recent onderhoud plaatsgevonden?

4.Een proefrit maken

Heb je een auto gevonden die aan je vereisten voldoet, dan ga je een proefrit maken. Dit is erg belangrijk. Rijd zowel over binnenwegen als de snelweg. Hoe stuurt de auto en hoe schakelt de auto? Hoor je geluiden? Dergelijke vragen dien je voor jezelf te beantwoorden.

Een auto kopen van een particulier

Je kunt er voor kiezen om een auto te kopen van een particulier. Dit brengt echter risico’s met zich mee. Een particulier mist bijna altijd technische kennis. Daarnaast is er geen garantie en je juridische onderzoeksplicht is groot.

Een tweedehands auto kopen bij RP Automotive

Je merkt inmiddels dat het nog niet zo eenvoudig is om de beste auto te kopen voor jouw situatie. RP Automotive maakt het daarom voor jou als koper een stuk eenvoudiger. Naast een groot en divers aanbod dat met zorg is samengesteld, beschikt RP Automotive over veel kennis en ervaring. Het is dus ideaal om een tweedehands auto te kopen bij RP Automotive. Tevens helpen zij je graag om de perfecte auto te vinden. Dat biedt zekerheid!