Luchtfilter van je motor vervangen: zo doe je dat

Een luchtfilter van je motorfiets vervangen is niet moeilijk, maar wel belangrijk. Als je dit niet regelmatig doet, dan kan het voorkomen dat er vuil in de motor komt en dat die beschadigd raakt. In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig zelf de luchtfilter van je auto vervangt. Daardoor bespaar je niet alleen geld, maar voorkom je ook dat er problemen met de motor ontstaan.

Wat zijn de benodigdheden?

Om de luchtfilter van je motorfiets te vervangen heb je ten eerste een nieuw filter nodig. Dit kan je kopen bij een garage of een webshop van Boonstra Parts. Let er wel op dat je het juiste type koopt, want er zijn verschillende soorten motoren. Als je niet zeker weet welk type je nodig hebt, dan kun je het beste even langsgaan bij een garage of vragen stellen in een motoronderdelen winkel.

Daarnaast heb je ook een schroevendraaier nodig. Een kruiskopschroevendraaier werkt het beste, maar als je geen kruiskopschroevendraaier hebt dan kan een normale schroevendraaier ook prima werken. Als laatste benodigdheid is er nog wat reinigingsmiddel nodig. Dit is om eventueel vuil en stof van de plek waar het filter zit te verwijderen. Je kunt hiervoor gewoon water en zeep gebruiken.

Zo vervang je het luchtfilter van je motor

Pak eerst de nieuwe luchtfilter motor. Haal het plastic omhulsel van het filter af en controleer of het filter schoon is. Als er vuil of stof op zit, dan kun je dit verwijderen met een doek en wat water. Let wel op dat het filter niet nat wordt, want dan kan het beschadigen.

Vervolgens pak je de oude luchtfilter. Haal deze uit de motorfiets door de bevestigingsclipjes los te maken. Als je de oude luchtfilter hebt verwijderd, dan is het tijd om de nieuwe filter in te doen. Doe dit door het filter in hetzelfde kleine gaatje te steken en ervoor te zorgen dat de clipjes weer vastzitten.

Als laatste moet je nog even controleren of alles goed vastzit. Draai de schroevendraaier een aantal keer rond en check of er geen luchtlekken zijn. Als alles goed zit, dan is je motor weer klaar voor gebruik.

Al met al is het vervangen van een luchtfilter niet heel moeilijk. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen en dat je nu zelf aan de slag kunt gaan met het vervangen van je luchtfilter.