Redenen om uw band te laten vervangen

Het is bedachtzaam om banden regelmatig te laten controleren door uw bandenspecialist zoals ProCar Tilburg. Op het moment dat je een regelmatige controle hebt zullen ook mogelijke onveilige moment op de weg voorkomen kunnen worden. In dit artikel hebben wij u de 3 belangrijkste redenen gegeven om uw banden te laten vervangen

Een lekke band

Met de hedendaagse beschermingen die in de banden zijn verwerkt komt het niet vaak meer voor, al kan het u altijd gebeuren. Een lekke band. Het spreekt als het goed is voor zich dat wanneer u een lekke band rijdt deze vervangen of gerepareerd moet worden. Dit moet gedaan worden om eventuele beschadiging aan de binnenkant van de auto te voorkomen. Een reparatie aan de band is niet zomaar iets, dit komt omdat de aansprakelijkheid bij schade ligt bij het bedrijf of persoon die het heeft vervangen of gerepareerd. Zorg er dus voor dat u bij een specialist de banden laat vervangen.

Beschadigingen aan de band

Er zijn verschillende manieren hoe een band vanaf de buitenkant beschadigd kan worden. Denk aan bijvoorbeeld een spijker op de weg of een heuvel waar u op bent gereden. Een slimme vuistregel om zien wanneer u de band moet vangen is wanneer het karkas van de band te zien is. Mocht u twijfelen of uw band toe is aan vervangen kunt u altijd bij een specialist langsgaan.

Ouderdom van de band

Een band heeft verschillende oorzaken van ouderdom. Voorbeelden hiervan zijn het aantal kilometers dat de band heeft gereden of hoe de band gebruikt is. Een persoon die namelijk veel op 100+ kilometer rijdt zal namelijk sneller toe zijn aan vervanging van de banden dan iemand die standaard rond de 50+ rijdt. Er zijn een hele hoop verschillende oorzaken die lijden tot vervanging. Hoe voorkomt u dit? Controleer met enige regelmaat de bandenspanning, verander op tijd de winterband naar zomerband of andersom en bekijk de opslag van de band met enige regelmaat. Wanneer u dit goed bijhoudt zal u een langere tijd met de band kunnen doen.