Een motorverzekering

Indien je op een motor rijdt heb je een motorverzekering nodig. Met een motorverzekering kun je schade dekken die je hebt veroorzaakt. Met een motorverzekering kun je zowel schade laten dekken aan je eigen motor als schade die je veroorzaakt bij een ander. Natuurlijk heb je verschillende soorten motorverzekeringen waarbij je keuze hebt in de mate van dekking die je wilt hebben.
Autoverzekeringen vergelijken doe je ook, dus het is slim om ook motorverzekeringen te vergelijken. Dit kan je zowel geld besparen als betere voorwaarden als dekking opleveren. Erg belangrijk want het is ook niet fijn om voor onverwachte verrassingen te komen staan. Er zijn in de basis drie verschillende soorten motorverzekeringen, dezelfde soorten als autoverzekeringen.
De eerste is een WA motorverzekering, deze is voor iedere motorbezitter verplicht. Bij deze verzekering ben je gedekt voor schade die je met je motor bij een ander veroorzaakt. Hierbij is de eigenaar wettelijk aansprakelijk. De WA verzekering is de minimale dekking die en motorverzekering heeft. Naast de WA verzekering heb je ook de WA+ Beperkt Casco en de WA+ volledig casco welke ook wel de Allrisk verzekering wordt genoemd. Hierbij werd ook de schade vergoed die je bij jezelf hebt veroorzaakt, het verschil tussen deze twee verzekeringen is de mate van de dekking die gegeven wordt.